Wiosenna sałatka z jajkiem i tuńczykiem

Wiosenna sałatka z jajkiem i tuńczykiem

Wiosenna sałatka z jajkiem i tuńczykiem

 Składniki: Sałata rzymska mała lub sałata lodowa 1/2 główki Tuńczyk w sosie własnym puszka 150 g Pomidorki koktajlowe 10 sztuk Oliwki zielone 10  sztuk Jajka 4 Papryka czerwona 1/2 Cebula czerwona Szczypiorek 1/2 pęczka Sos sałatkowy: Olej lniany 4 łyżki Sok z cytryny łyżka Musztarda łyżka płaska  Sól Pieprz + opcjonalnie kilka kropli wody jeśli sos będzie zbyt gęsty Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo. Przestudź, obierz i pokrój na ćwiartki. Paprykę, pokroić w kostkę. Pomidory i oliwki na połów... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.