Wiosenna sałatka z jajkiem i tuńczykiem

Wiosenna sałatka z jajkiem i tuńczykiem

Wiosenna sałatka z jajkiem i tuńczykiem

 Składniki: Sałata rzymska mała lub sałata lodowa 1/2 główki Tuńczyk w sosie własnym puszka 150 g Pomidorki koktajlowe 10 sztuk Oliwki zielone 10  sztuk Jajka 4 Papryka czerwona 1/2 Cebula czerwona Szczypiorek 1/2 pęczka Sos sałatkowy: Olej lniany 4 łyżki Sok z cytryny łyżka Musztarda łyżka płaska  Sól Pieprz + opcjonalnie kilka kropli wody jeśli sos będzie zbyt gęsty Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo. Przestudź, obierz i pokrój na ćwiartki. Paprykę, pokroić w kostkę. Pomidory i oliwki na połów... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję