Wiosenna sałatka z jajkiem i rzodkiewką

Wiosenna sałatka z jajkiem i rzodkiewką

Wiosenna sałatka z jajkiem i rzodkiewką

 Składniki: Sałata 150 g ( u mnie rzymska i masłowa. Można użyć mix sałat) Rzodkiewka pęczek 15 sztuk Jajka ugotowane na twardo 5 Kukurydza 1/2 puszki  Szczypiorek pęczek Majonez 2 łyżki Śmietana lub jogurt naturalny łyżka Sól Pieprz Przygotowanie: Sałatę umyć i osuszyć. Porwać na mniejsze kawałki lub pokroić i przełożyć do miski. Rzodkiewki pokroić na mniejsze kawałki. Jajka pokroić w kosteczkę dodać kukurydzę, posiekany szczypiorek. Całość doprawić solą oraz pieprzem. dodać majonez i śmietanę lub jogurt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.