Pieczone pierożki drożdżowe z pieczarkami i serem

Pieczone pierożki drożdżowe z pieczarkami i serem

Pieczone pierożki drożdżowe z pieczarkami i serem

 Składniki: ( kubek 200 ml) (30-35 sztuk) Ciasto:  Mąka 500 g Drożdże 35 g Cukier łyżeczka Sól łyżeczka Kubek maślanki 200 ml Jajko Olej 1/2 kubka 100 ml Farsz: Cebula duża Pieczarki 500 g Ser 100-150 g Sól Pieprz + jajko do posmarowania przed pieczeniem Przygotowanie: Do miski przełożyć wszystkie składniki na ciasto. Drożdże przed dodaniem pokruszyć. Wyrobić jednolite ciasto. W razie konieczności podsypać odrobiną mąki. Ciasto jest elastyczne i nie powinno kleić się do dłoni. Wyrobione ciasto przełożyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.