Pasta z soczewicy, suszonych pomidorów i słonecznika - Thermomaster 2

Pasta z soczewicy, suszonych pomidorów i słonecznika - Thermomaster 2

Pasta z soczewicy, suszonych pomidorów i słonecznika - Thermomaster 2

Składniki: (szklanka 250 ml) Szklanka czerwonej soczewicy ok. 200 g Czosnek 2 ząbki Suszone pomidory w zalewie 6 sztuk Olej z suszonych pomidorów 3-4 łyżki Słonecznik łuskany garść Bazylia świeża kilka listków ( lub zioła suszone 1/2 łyżeczki) Sól 1/2 łyżeczki  Papryka słodka 1/2 łyżeczki Pieprz ziołowy większa szczypta Przygotowanie: Soczewicę wypłukać na sicie pod bieżącą wodą. Wsypać do garnka zalać wodą ok. 1 cm ponad soczewicę. Ugotować do miękkości ok 15 minut. W razie konieczności podlać odrobiną... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.