Młoda kapusta z koperkiem na ciepło

Młoda kapusta z koperkiem na ciepło

Młoda kapusta z koperkiem na ciepło

Składniki: Mała główka kapusty ok. 1 kg Koperek 1/2 pęczka Masło 2 łyżki Mąka pszenna 2 łyżki Sól Pieprz Cukier Sok z cytryny Przygotowanie: Kapustę poszatkować. Przełożyć do garnka zalać wodą do 2/3 wysokości kapusty. Gotujemy do miękkości. Jeśli wody będzie zbyt wiele po ugotowaniu odlewamy część płyny. Dodajemy posiekany koperek. W tym czasie na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy mąką i przesmażamy na jasną zasmażkę. Zasmażkę przelewamy do kapusty i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem oraz odrobiną... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.