Mięciutkie odrywane bułeczki z truskawkami

Mięciutkie odrywane bułeczki z truskawkami

Mięciutkie odrywane bułeczki z truskawkami

 Składniki: (szklanka 250 ml, składniki na 12 sztuk) Rozczyn: Drożdże świeże 45 g Cukier łyżka Mąka łyżka Mleko letnie 1/2 szklanki Ciasto: Mąka pszenna 500 g Masło 100 g Cukier 1/2 szklanki Mleko letnie 1/2 szklanki Jajka 2 + 1 do posmarowania bułeczek przed pieczeniem Truskawki 350 g + mąka ziemniaczana łyżka Przygotowanie: Do miski rozkruszyć drożdże, dodać cukier mąkę oraz mleko. Wszystko razem wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Gry rozczyn będzie gotowy doda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję