Jajka faszerowane pieczarkami i szczypiorkiem

Jajka faszerowane pieczarkami i szczypiorkiem

Jajka faszerowane pieczarkami i szczypiorkiem

 Składniki: Jajka 5 Pieczarki 6 większych Szczypiorek 1/2 pęczka Chrzan łyżeczka Majonez Kielecki 2 łyżki Sól Pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo i obrać. Obrane pieczarki gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 10 minut na wolnym ogniu. Odcedzić, przestudzić i lekko odcisnąć. Pieczarki pokroić w drobną kostkę. Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka i drobno je pokroić lub roznieść widelcem. Do żółtek dodajemy pokrojone pieczarki i połowę porcji szczypiorku. Doprawiamy do smaku solą oraz piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.