Jagodzianki z kruszonką - odrywane bułeczki drożdżowe

Jagodzianki z kruszonką - odrywane bułeczki drożdżowe

Jagodzianki z kruszonką - odrywane bułeczki drożdżowe

   Składniki: (szklanka 250 ml, składniki na 12 sztuk) Rozczyn: Drożdże 40 g Łyżeczka cukru Łyżka mąki Mleko letnie 1/2 szklanki Ciasto: Mąka pszenna 500 g Masło 100 g Cukier 1/2 szklanki Mleko letnie 1/2 szklanki Jajka 2 + 1 do posmarowania bułeczek przed pieczeniem Sól szczypta Nadzienie Jagody świeże lub mrożone 300g Mąka łyżeczka Cukier łyżka Kruszonka: Masło 25 g Cukier 25 g Masło 50 g Przygotowanie: Do miski rozkruszyć drożdże, dodać cukier mąkę oraz mleko. Wszystko razem wymieszać, przykryć śc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.