Drobiowa galareta z warzywami

Drobiowa galareta z warzywami

Drobiowa galareta z warzywami

 Składniki: Nóżki z kurczaka 4 sztuki Marchew 3 małe Liść laurowy Ziele angielskie 3 kulki Seler ćwiartka Por mały kawałek Sól Żelatyna 4 łyżki Groszek konserwowy 1/3 puszki Jajko ugotowane na twardo 2 Natka Pietuszki 2 gałązki Przygotowanie: Do garnka przełożyć nogi z kurczaka, marchew, por, seler, liść laurowy, ziele, sól. Wlewamy wodę tylko do przykrycia składników. Gotujemy całość do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie ok. 2 godziny. Gdy mięso będzie miękkie przecedzamy wywar. Mięso obieramy ze skóry i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.