Ciasto toffi na krakersach

Ciasto toffi na krakersach

Ciasto toffi na krakersach

Składniki: (blaszka 25 x 35 cm) Masa kajmakowa puszka krakersy dwa opakowania 2 x 175 g Śmietanka 30 % 600 ml Cukier puder 2 łyżki Żelatyna 2 łyżeczki Płatki migdałów 50 g Żelatynę zalewamy zimną wodą ( niewielka ilość ok. 30 ml) odstawiamy na 5 minut do napęcznienia. Następnie podgrzewamy do momentu całkowitego rozpuszczenia. Pamiętajmy o tym, że żelatyna nie może się zagotować, bo straci swoje właściwości żelujące. Śmietanę ubić na sztywno. Cały czas miksując dodać cukier oraz przestudzoną ale... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.