Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką

Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką

  🛒 Składniki: Mąka 600 g + łyżka do rozczynu Mleko 1 i 1/3 szklanki Cukier 1/2 szklanki + łyżka do rozczynu Drożdże 45 g Masło 120 g Jajka 2 Żółtka 2 Śliwki 500 hg Kruszonka: Mąka 100g + masło 50 g + cukier 50g 🔪 Przygotowanie: Do miski rozkruszamy drożdże, dodajemy łyżkę mąki, łyżkę cukru i 1/3 szklanki letniego mleka. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 10 minut. Do misy robota wsypujemy mąkę, mleko, cukier, jajka, żółtka i wyrośnięty rozczyn. Wszystko razem wyrabiamy robotem i gdy składnik...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.