Przepis na : śniadanie
Do szakszuki przymierzałam się już od dawna, ale ciągle jakoś nie było okazji, żeby ją przygotować. Dzięki Małgosi i cyklowi Wypiekanie na śniadanie w końcu był bodziec, żeby ją przyrządzić. Będzie doskonała na rodzinne leniwe niedzielne śniadanie, lub jako przekąska w ciągu dnia. Mówię Wam: pycha z delikatną orientalną pikantną nutą. Szakszuka (shakshouka) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki ziarenek kuminu oliwa z oliwek 1 puszka pomidorów pela... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...