Suszona pigwa do herbaty

Suszona pigwa do herbaty

Suszona pigwa do herbaty

Suszona pigwa do herbaty Suszona pigwa do herbaty, to jeden ze sposobów na przetworzenie pigwy, która doskonale wspomaga naszą odporność w okresie jesienno-zimowym. Pigwa to pyszny owoc, na który sezon właśnie trwa, więc warto wykorzystać ten moment i przygotować aromatyczne przetwory. Pigwa ma wiele cennych właściwości zdrowotnych. Dzięki dużej zawartości witaminy C oraz pierwiastków mineralnych, jak wapń fosfor, magnez, potas i żelazo, skutecznie chroni organizm przed przeziębieniem i grypą. Owoc ten nie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.