Socca, farinata, czyli włoski placek z ciecierzycy

Socca, farinata, czyli włoski placek z ciecierzycy

Socca, farinata, czyli włoski placek z ciecierzycy

Temat ciecierzycy dosyć czeto pojawia się na moim blogu. Bardzo lubię te okrągłe ziarenka, są bardzo smaczne i zdrowe. Jakiś czas temu podawałam przepis na   mąkę z ciecierzycy (besan) , dziś zapraszam na pyszne włoskie placki przygotowane właśnie z tego rodzaju mąki. Podałam je z  hummusem  i ziarenkami granatu. Wyszło pysznie ! Mój placek wyszedł nieco grubszy, więc jeśli wolicie cieńsze placki, upieczcie go w większej formie.  Socca, farinata, czyli włoski placek z ciecie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.