Różowe jajka faszerowane awokado Lubię kolor na stole i to nie tylko od święta. Wielkanoc to święto wiosny, więc też można na nim nieźle zaszaleć 😍. Tym razem mam dla Ciebie przepis na różowe jajka faszerowane awokado. Róż z zielenią fajnie się komponuje na talerzach, a poza tym jajko i awokado, to bardzo pyszny duet, który idealnie ze sobą współgra. Różowe jajka warto przygotować sobie np. dzień wcześniej, wtedy następnego szykujesz tylko farsz. Natomiast możesz z nich przygotować również → różowe jajka z ziołowy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...