Dziś zapraszam Was po przepis na pyszną wielkanocną przekąskę, czyli roladki z szynki z jajkiem. W środku rulonika skrywa się tłusty serek z wiaderka wymieszany z chrzanem i pieprzem. A przy okazji - pamiętajcie, aby sprawdzać etykietkę ze składankami przy zakupie chrzanu, bo czasami jest tam więcej wypełniaczy, niż samego chrzanu. Szczerze powiedziawszy, to najlepiej utrzeć go samemu 😀. Te roladki pojawiają się na naszym stole nie tylko podczas świątecznych spotkań, ale także przy okazji różnych impr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...