W zeszłym roku na blogu pojawił się już wpis na temat domowej przyprawy do piernika. Dziś wypróbowałam kolejną wersję, tym razem z dodatkiem kakao i kardamonu.Zawsze zachęcam do samodzielnego jej przygotowania, zajmie to nam dosłownie chwilę, a przyprawa nie będzie zawierała niepotrzebnych wypełniaczy, bo jak się wczytacie w skład tych gotowych, sklepowych przypraw, to zobaczycie, że w składnikach na pierwszym miejscu króluje mąka pszenna.Przyprawa do piernika IICzas przygotowania: 10 mi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...