Pomidory marynowane w occie

Pomidory marynowane w occie

Pomidory marynowane w occie

Pomidory marynowane w occie Pomidory marynowane w occie, to kolejny pyszny pomysł na zamknięcie tych aromatycznych i dojrzewających w letnim słońcu warzyw. Przepis jest banalnie prosty do zrobienia, trzeba tylko pamiętać o tym, żeby ponakłuwać wszystkie pomidory przy pomocy widelca. Dzięki temu warzywa nie powinny później popękać. Ja zawsze do słoika dodaję czosnek, cebulę i koper, ale oczywiście, jeśli nie lubisz któregoś z tych składników, możesz go pominąć. Choć według mnie, te dodatki nadają potem pomi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.