Kiszone cytryny

Kiszone cytryny

  Kiszone cytryny, to pyszny przepis pochodzący z kuchni arabskiej, a dokładniej z marokańskiej. Cytryny w Maroku używane są oczywiście przede wszystkim do tagina, czyli tradycyjnego marokańskiego dania.  Przygotowanie kiszonych cytryn jest bardzo proste i szybkie do wykonania, potem trzeba tylko poczekać około czterech tygodni, aż się dobrze ukiszą. Te kiszone owoce mają mocno cytrynowy smak i wspaniale pasują do dań mięsnych i warzywnych. Trzeba też pamiętać, że cytryny są słone, więc danie do którego...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.