Janginizacja owoców

Janginizacja owoców

Janginizacja owoców

Janginizacja owoców Janginizacja brzmi skomplikowanie, prawda? Kojarzy się nam z Dalekim Wschodem i tak na prawdę, to na pierwszy rzut oka, nie wiadomo co znaczy i czego może dotyczyć to słowo? Dlatego w dzisiejszym poście opowiem C, co się kryje pod tą nazwą. Jak się pewnie domyślasz chodzi tu o kulinaria, bo w sumie ja innych tematów na blogu nie poruszam. A dokładniej mówiąc chodzi o przetwarzanie owoców, z tym, że zamiast cukru dodajemy do nich... sól. Tak, to nie jest żaden błąd 😀. KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.