Gruszki marynowane w occie

Gruszki marynowane w occie

Gruszki marynowane w occie

Gruszki marynowane w occie Gruszki marynowane w occie, to pyszna klasyka, która zawsze powinna się znaleźć w naszej spiżarni. Od kiedy sięgam pamięcią takie słoiki były w piwnicy mojej babci, potem w moim rodzinnym, a już od ponad 30 lat, stoją także w mojej spiżarce. To bardzo fajny dodatek do wędlin, pasztetów czy pieczonych mięs, podawanych na zimno. Do marynowania w occie wybierz niewielkie owoce, twarde i o zwartym miąższu. Najlepsze odmiany gruszek do przygotowania tych przetworów to Konferencja, Kla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.