Dżem z nektarynek z imbirem

Dżem z nektarynek z imbirem

Dżem z nektarynek z imbirem

Dżem z nektarynek z imbirem Dżem z nektarynek z imbirem z dodatkiem skórki cytrynowej, to wspaniały i prosty sposób na zamkniecie aromatycznego lata w słoiku. Jeśli lubisz nektarynki, to serdecznie polecam Ci tę wersję. Na blogu znajdziesz także pyszną konfiturę z nektarynek. Konfitura jest zdecydowanie słodsza, niż dżem, a ja uwielbiam w niej te duże kawałki owoców. Dżem, tak samo, jak i konfitura są przetworami, które nie wymagają pasteryzacji. Zawierają dużo cukru, który sam w sobie jest wspaniałym konserwa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.