Dżem truskawkowy z ananasem i rozmarynem

Dżem truskawkowy z ananasem i rozmarynem

Dżem truskawkowy z ananasem i rozmarynem

Skoro sezon na truskawki w pełni, to pora brać się za robienie przetworów na zimę. Na blogu jest już przepis na dżem truskawkowy z rabarbarem , to nasze ulubione połączenie, dlatego, że słodka truskawka i kwaśny rabarbar wspaniale ze sobą się komponują. Teraz czas na inny wspaniały duet, czyli dżem truskawkowy z ananasem. Dodałam jeszcze do niego świeżego rozmarynu, ponieważ to aromatyczne zioło, wbrew pozorom, wspaniałe łączy się też z owocami. I jeszcze mała uwaga ode mnie - ja staram się nie dolewać wody... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.