
Wspaniały, pistacjowy mazurek. Idealny na święta, polecam przepis :) SKŁADNIKI : 200 g masła 2 żółtka 1 szklanka cukru pudru szklanka ma pojemność 250 ml 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18 % 200 ml śmietany 30 % 200 g kremu pistacjowego 100 g białej czekolady 1 duża łyżka żelatyny spożywczej 1/4 szklanka wrzątku pistacje i płatki kwiatów do dekoracji Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...