Wspaniały, pistacjowy mazurek. Idealny na święta, polecam przepis :) SKŁADNIKI : 200 g masła 2 żółtka 1 szklanka cukru pudru szklanka ma pojemność 250 ml 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18 % 200 ml śmietany 30 % 200 g kremu pistacjowego 100 g białej czekolady 1 duża łyżka żelatyny spożywczej 1/4 szklanka wrzątku pistacje i płatki kwiatów do dekoracji Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...