Jajka nadziewane po tatarsku są wyjątkowo smaczne, polecam przygotować je na święta i nie tylko :) SKŁADNIKI : 8 jajek ugotowanych na twardo 3 łyżki majonezu 2 ogórki kiszone 1 czerwona cebula kilka pokrojonych pieczarek z zalewy octowej PRZYGOTOWANIE : Jajka przecinamy na pół i wyjmujemy żółtka. Do żółtek dodaję 3 łyżki majonezu, pokrojone kiszone ogórki, tutaj są dwa spore pokrojone ogórki lub dajemy trzy mniejsze, jedna czerwona cebula. Wszystko kroiłam w drobną kostk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...