
Jajka nadziewane po tatarsku są wyjątkowo smaczne, polecam przygotować je na święta i nie tylko :) SKŁADNIKI : 8 jajek ugotowanych na twardo 3 łyżki majonezu 2 ogórki kiszone 1 czerwona cebula kilka pokrojonych pieczarek z zalewy octowej PRZYGOTOWANIE : Jajka przecinamy na pół i wyjmujemy żółtka. Do żółtek dodaję 3 łyżki majonezu, pokrojone kiszone ogórki, tutaj są dwa spore pokrojone ogórki lub dajemy trzy mniejsze, jedna czerwona cebula. Wszystko kroiłam w drobną kostk... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...