
Papryki, wydrążone i gotowe na przyjęcie nadzienia, są jak puste kanvasy gotowe na ożywienie barwami i smakami. Ich wnętrze staje się prawdziwą festiwalową areną dla nadchodzącej kulinarnej uczty. W cieple piekarnika papryki nabierają swojej kulinarnie złotej poświaty, a boczek staje się złocistym płaszczem otaczającym nadzienie. Wokół rozchodzi się zapach pieczonych przypraw i aromatycznych warzyw, wzbudzając apetyt i podgrzewając wyobraźnię. czytaj przepis » czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...