Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca w sobie delikatność schabu z bogactwem smaku aromatycznych pieczarek. Mięso, zachowuje soczystość i miękkość, tworząc idealną bazę dla gęstego sosu pieczarkowego. Warstwa tych drobno pokrojonych pieczarek otula schab, tworząc "piersi" w bogactwie smaków i zapachów. Całość jest nie tylko smakowita, ale także pięknie prezentuje się na talerzu, zachęcając do skosztowania i odkrycia wszystkich smakowych niuansów. To danie, które ś... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...