Szybka, letnia i zdrowa sałatka z rukolą i mozzarellą polana sosem na bazie oliwy i octu balsamicznego. Gotowa w 15 minut! Ma ktoś ochotę spróbować? Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 3 – 4 porcje Składniki: garść sałaty rukoli 120 g mozzarelli 8 sztuk pomidorków koktajlowych 8 sztuk oliwek ½ czerwonej cebuli Sos: 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka syropu klonowego lub płynnego miodu szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Wszystkie składniki na sos wymieszać ze sobą dokładnie i ods... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.