Puszysty omlet

Puszysty omlet

Puszysty omlet

Bardzo puszysty i lekki – omlet idealny. Czas wykonania: 20 min. Ilość porcji: 1-2 Składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki 100 ml mleka szczypta soli pół łyżeczki masła 1 łyżka cukru (opcjonalnie) Dodatkowo: cukier puder lub dżem Przygotowanie: Oddzielić białka od żółtek. Żółtka dokładnie wymieszać z mąką, mlekiem i cukrem. Białka ubić na puszystą pianę, dodając szczyptę soli. Dodać do masy z żółtek ubitą pianę i delikatne wymieszać. Piec na maśle na niewielkim ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.