Kiszona cukinia

Kiszona cukinia

Kiszona cukinia

Kiszona cukinia to kolejny z serii przetworów, który zrobiłem w tym roku z tego warzywa. Polecam wszystkim miłośnikom kiszonek. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 6 słoików 0,6 l Składniki: 2,1 kg cukinii (1,7 kg po obraniu) 2,5 litry wody 3 łyżki soki 180 g chrzanu (korzeń lub tarty)   Przygotowanie kiszonej cukinii: Umyj słoiki i wyparz je wkładając na kilka minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Przygotuj zalew... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.