Bułeczki otrębowe

Bułeczki otrębowe

Bułeczki otrębowe

Bułeczki otrębowe to chrupiące, pszenne bułeczki z dużą ilością otrębów. Czas wykonania: 2 h 30 min Ilość porcji: 7 – 8 sztuk Składniki: 300 g mąki pszennej 50 g otrębów pszenne lub żytnie 2 łyżki oleju roślinnego 200 ml letniej wody 15 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Wymieszać drożdże, cukier, 1 łyżkę mąki w letniej wodzie i odstawić na 10-15 minut do podrośnięcia. Do dużej miski wsypać resztę mąki, otręby, sól, olej i wyrośnięte drożdże. Wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.