Wiosna w tym roku chłodna i nieprzewidywalna. W słonecznych okienkach rośliny wyciągają co sił swoje zielone ramiona ku niebu, by ogrzać kwietne policzki i ocieplić liściaste sukienki. W zakamarkach małego, pobliskiego lasku obudziły się w końcu zawilce, wypełniajac kwiecistym dywanem przestrzenie między drzewami. A między wdzięcznymi, białymi kwiatami, prześwitują jeszcze kępki fioletowych drobinek o zapachu, który co roku zniewala mnie tak samo. To zapach świeżego, wiosennego poranka i zroszonej trawy, któr... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)