Z ŁĄKI NA TALERZ: Mus z dzikej róży

Z ŁĄKI NA TALERZ: Mus z dzikej róży

Z ŁĄKI NA TALERZ: Mus z dzikej róży

Nowość w moich smakach i kuchni. W tym roku po raz pierwszy przetwarzałam te owoce i pierwszy raz smakowałam ich pod inną postacią, niż herbata. Nie spodziewałam się takiego głębokiego smaku! :D Jestem zachwycona! Dzika róża przy okazji wspaniale działa na nasz system odpornościowy, ponieważ zawiera dużą dawkę witaminy C. Wspomaga naczynia krwionośne, przewód pokarmowy i nerki. Jest polecana dla kobiet w ciąży. Jest również wykorzystywana w leczeniu reumatyzmu i oparzeniach. Jest świetna! Malutka i naprawdę trzeba... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, mus

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.