
Do Świąt zostało już tylko kilka dni, o czym świadczy nie tylko świąteczny pośpiech na ulicach i w sklepach ale też to, jak chętnie klikacie w wigilijne przepisy na blogu, a w szczególności te o śledziach. Przychodzę dziś zatem z bardzo prostym i bardzo aromatycznym pomysłem śledziowym na tegoroczny stół. Śledzie cytrynowe to zaskakujące połączenie kilku prostych i bardzo wyrazistych składników, które nadają śledziom wyjątkowej lekkości i aromatu. W podstawie oczywiście cytryna, która sprawia, że ryba staje s... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...
Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)