
Ołowiane chmury płyną ociężale po niebie, zahaczając kłębiastymi brzuchami o nagie już gałęzie drzew. Jest późny poranek i jest wyjątkowo ciemno, dlatego rozpalam świeczki i małą lampkę na kuchennym blacie, która ociepla wnętrze i zagniatam mięciutkie ciasto na domowe rogale, na które przepis pochodzi z czasów przedwojennych, bo z 1933r, a więc jest prosty i sprawdzony :) Kilka podstawowych składników wiruje w misce i zmienia się w elastyczną, gładką masę pachnącą masłem i drożdżami. Zwijam drożdżowe rulon... czytaj dalej...


Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)