Owoce pod kruszonką to jedna z najprostszych i najszybszych deserowych opcji :) Nie znam nikogo, kto nie lubowałby sie w ciepłych, aromatycznych sezonowych owocach przykrytych złocistą, maślaną kruszonką. Jest środek wiosny, a więc czas na rubinowo-zielone łodygi soczystego rabarbaru pachnącego świeżością. Cztery grube łodygi pokroiłam w mniejszą kostkę i wymieszałam z cukrem i cynamonem, które wspaniale zrównoważą kwaśność i podbiją jego smak. Całość obficie posypałam złotymi okruchami kruszonki, w którą wmie... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)