Wiosna już oficjalnie do nas dotarła i wypakowała z walizek żółte krzewy forsycji, rozwinęła dywany z fiołków wonnych i niebieskich cebulic. Co prawda rozsiewa wokół jeszcze dość chłodną i deszczową aurę ale już coraz częściej słońce przyjemnie rozgrzewa policzki i łaskocze w nos. Tymczasem, gdy za oknem ulewa pogania ulewę, ja wypełniam białka jajek pikantnym farszem o lekko azjatyckich nutach. W ealstycznych objęciach białka pyszni się nadzienie z puszystych żółtek utartych na aksamitną pastę, która chowa ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)