
Nazwałam ten sos różowym, bo zanim doprawiłam go papryką, to kolor naprawdę był różowy dzięki połączeniu serka i koncentratu pomidorowego, co bardzo mnie zauroczyło, a więc niech tak już zostanie :) Za oknem pierwszy śnieg i przytulność oraz spokój, które tylko on potrafi przynieść swoimi srebrzystymi gwiazdkami. Zapraszam więc dziś na treściwy, rozgrzewający i sycący obiad, który pysznie rozpieści podniebienie kremowym sosem, gdy za oknem zimno i biało. Soczyste udka z kurczaka zanurzone w sosie razem z kaw... czytaj dalej...

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)