Jajka faszerowane migdałami i mnóstwem ziół

Jajka faszerowane migdałami i mnóstwem ziół

Jajka faszerowane migdałami i mnóstwem ziół

Przedstawiam Wam dzisiaj jajka faszerowane Marcem :) Smaki i tekstury przeplatają się tu, jak w przysłowiowym garncu, wciąż jednak tworząc pyszne połączenie. Tu spotykają się aksamitnie utarte żółtka z kruszonymi migdałami, odrobiną kurkumy i aromatyczną mieszanką świeżych ziół, przynoszących smakiem wiosnę. Wyciągnięte wcześniej wnętrze jajka wraca na miejsce w nowej, odmienionej formie. Oto żółte, puszyste nadzienie z kawałeczkami orzechów i aromatycznym bukiecikiem bazylii, koperku i natki pietruszki lądu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jajka faszerowane , wielkanoc

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.