Grudzień to wspaniały miesiąc na mieszanie i tworzenie własnych herbat, szczególnie, że dokładnie w połowie tego miesiąca herbata obchodzi swój Międzynarodowy Dzień. Jeżeli planujecie obdarować rodzinę i przyjaciół własnoręcznie przygotowanymi prezentami w postaci przetworów lub innych, pysznych jadalnych prezentów, to dorzucam jeszcze tę wspaniałą herbatę prosto z zacisza Słonecznej Kuchni. Mieszanka suszonych cytrusów, żurawiny i przypraw korzennych to esencja Świąt w każdym łyku. Przyjemny, ciepły ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)