Czekoladowy krem espresso z migdałami i jeżynami

Czekoladowy krem espresso z migdałami i jeżynami

Czekoladowy krem espresso z migdałami i jeżynami

Kawa i czekolada to jedno z najbardziej udanych połączeń i też najpopularniejsze w naszej codzienności. Kto z nas nie ma czasami ochoty na słodkie co nieco do porannej lub popołudniowej kawy? W większości przypadków jest to coś czekoladowego albo zawierającego w sobie czekoladowe części, bo nic tak wspaniale nie komponuje się z kawą na podniebieniu jak rozpływająca się w ustach, gęsta czekoladowość :) Połączyłam oba te smaki, dodałam kruszone migdały i świeże jeżyny, z którymi o tej porze roku kumpluję się ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mascarpone, mielone, desery, deser, krem mascarpone

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana