Zupa na wywarze jarzynowym z dodatkiem domowego przecieru pomidorowego, świeżej bazylii podana z lanym ciastem. ZUPA POMIDOROWA SKŁADNIKI 1,5 litra wywaru drobiowego; 300 ml domowego sosu pomidorowego; 100 gramów koncentratu pomidorowego; 1 cebula; mąka pszenna; gęsta, kwaśna śmietana; 1 duże, wiejskie jajko; świeża bazylia; suszone oregano; sól, pieprz; przepis na zupę pomidorową w wersji zimowej Artykuł Zupa pomidorowa w wersji zimowej pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.