Przygotuj chrupiące pierogi ze słonecznej greckiej wyspy Kreta. Dzisiaj w wersji ze szpinakiem i bryndzą. PIEROGI KALITSOUNIA SKŁADNIKI 300 gramów mąki pszennej; 200 gramów sera owczego mizithra; kieliszek raki lub wódki; duży pęczek świeżych ziół (natka fenkułu, natka pietruszki, szpinak, mięta); oliwa z oliwek; sól; przepis na kalitsounia pierogi z Krety Artykuł Kalitsounia pierogi z Krety pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.