Każdy, kto choć raz próbował upiec idealny jabłecznik, wie, jak kluczowe jest odpowiednie wyczucie czasu pieczenia – zbyt krótko, a ciasto będzie surowe, za długo, a spód może się przypalić. W tym artykule podzielę się moimi sprawdzonymi trikami i wiedzą, byście zawsze wiedzieli, jak długo piec Wasz jabłecznik, niezależnie od przepisu, co pozwoli Wam cieszyć się perfekcyjnie wypieczonym ciastem za każdym razem. To klasyka, która nigdy się nie nudzi! W pigułce: Zawsze sprawdzaj ciasto patyczkiem – to najpewniej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.