Chilli con carne przepis oryginalny

Chilli con carne przepis oryginalny

Chilli con carne przepis oryginalny

CHILI CON CARNE SKŁADNIKI 700 gramów przerośniętej wołowiny (kark, łopatka – najlepsze tzw. plecko); kilka tajskich (lub innych, byle ostrych) papryczek chili; 500 ml passaty pomidorowej; puszka czarnej fasoli; mała czerwona papryka; 1 mała żółta papryka; 1-2 cebule; 2 papryczki chipotle (wędzone jalapeno w sosie adobo); 1-3 ząbki czosnku; słodka mielona czerwona papryka; limonka; mieszanka... Artykuł Chilli con carne przepis oryginalny pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Tomka

Autor

Kuchnia TomkaKuchnia Tomka

Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wołowina

Inne przepisy z Kuchnia Tomka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.