Cukinia zapiekana Caprese
Cukinia zapiekana Caprese
Składniki : • 2 małe cukinie • 1 ząbek czosnku • suszone oregano (+ opcjonalnie świeże) • 1 pomidor • 1 kulka mozzarelli • sól, pieprz, oliwa extra vergine • świeża bazylia Przygotowanie : Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Cukinię przepołowić, łyżeczką wydrążyć nasiona. Cukinię doprawić solą, pieprzem, posmarować startym czosnkiem, oprószyć suszonym oregano i skropić oliwą. Delikatnie podziurkować widelcem miąższ nie uszkadzając skórki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym rozcięciem do góry i wstawić do piekarnika. Piec... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA
Autor
KUCHNIA POLSKA
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
cukinia, ciasto, obiad, tarta, suszone pomidory
Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję