CIASTKA Z JABŁKAMI "CAŁUSKI WIOLI"

CIASTKA Z JABŁKAMI

CIASTKA Z JABŁKAMI "CAŁUSKI WIOLI"

SKŁADNIKI : • 2 szklanki mąki • 200 g kremowego twarogu • 200 g masła • 2 jabłka • 4 łyżki cukru pudru PRZYGOTOWANIE : Mąkę, masło, serek i cukier puder zagniatamy na jednolite ciasto, ma ładnie odchodzić od rąk, wstawiamy do lodówki na ok.40 minut. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy na ok.3-4mm, szklanką lub kubkiem wycinamy kółka, na połowę każdego z nich nakładamy cienki plaster jabłka, składamy na pół, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.