Bułki pszenne na kefirze

Bułki pszenne na kefirze

Bułki pszenne na kefirze

Składniki 460 g mąki pszennej 1 średnie jajko 1 łyżeczka soli 300 ml kefiru 2 łyżki oleju lub oliwy 1 łyżeczka miodu lub cukru 14 g świeżych drożdży lub 7 g suchych Przygotowanie Jeśli używacie świeżych drożdży, to trzeba przygotować rozczyn, czyli do małej miseczki włożyć drożdże (świeże) dodać trochę kefiru, miód, łyżkę mąki całość wymieszać i odstawić na chwilę, aby drożdże zaczęły pracować. Jeśli chcecie użyć drożdży suchych, to dodajcie je do mąki. Wszystkie składniki umieścić w misce miksera, wyrobić gładkie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.