Przepis na : obiad
Zapiekanka pyszna, syta y pełna smaków. Znalazłam ten przepis w starej książce kucharskiej. Miałam pewne obawy co do składników, ale zrobiłam. Wyszło pycha. Polecam bez obaw. Ziemniaki obrać, opłukać. Pokroić w cienkie plastry. Gotować w osolonej wodzie od zagotowania 5 minut. Odcedzić i połowę ziemniaków rozłożyć na dnie żaroodpornego naczynia. Naczynie wysmarować delikatnie masłem. Cebulę obrać i pokroić na talarki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić 1 cebulkę i chwilkę ją smażyć aż straci kolor surowizny... czytaj dalej...
Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl