Karkówka długo pieczona, pyszna

Karkówka długo pieczona, pyszna

Karkówka długo pieczona, pyszna

Przepis na : obiad

Przy takim pieczeniu używam specjalnego elektrycznego garnka do wolnego gotowania. Można piec w piekarniku ale wtedy ustawić na niską temperaturę 150C i piec 4-5 godzin. Karkówka jest pyszna, rozpływa się w ustach. Karkówkę pociąć na 1 cm plastry, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, majerankiem , kurkumą. Na patelni rozgrzać olej i szybko obsmażyć na złoty kolor. Pod koniec dodać 1 łyżkę miodu, obtoczyć mięsko w sosie który się wytworzył. Kawałki mięsa wyjąć i włożyć do wolnowaru. Na tej samej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.